Please enable JS

NOVINKY

Z opavského prvního dílu Českého poháru v maratonu si Adel odváží bronz


22. květen 2024 / Bike

Seriál Českého poháru v maratonu odstartoval populárním Silesia Bike maratonem v Opavě. Vítězem se stal Marek Rauchfuss (České Spořitelna - Accolade), před druhým Karlem Hníkem (D2 Mont Merida) a třetím Filipem Adelem (Superior Team).

90 km s převýšením 2200 metrů nabídlo účastníkům to nejhezčí z okolí Opavy. Trať, která z velké části vede terénem a po místních singletracích, kopíruje tok řeky Moravice. Členitý charakter trati, ve stylu „pořád nahoru, dolů“, začal poměrně brzy dělit startovní pole.

K jednomu z rozhodujících momentů došlo v divácky atraktivním výjezdu na kopec Kalvárie, kde svoji sílu ukázal pozdější vítěz. Filip Adel se v tu chvíli pohyboval až ve druhé skupince, ale dobrou stíhací jízdou se nakonec zapojil do boje o druhé místo za suverénním Rauchfussem.

„Výkonnostně to bylo slušný, slabší chvilku jsem si vybral na Kalvárce a trochu zamrzí prohranej spurt s Karlem Hníkem o druhý místo. Mám za sebou ale tréninkově náročný týden, takže jsem se závodem docela spokojenej. Teď mám v plánu už jen doladit formu a dopilovat pár pasáží na trati v Novém Městě na Moravě, kde bych se chtěl určitě ukázat,“ připomněl Filip domácí světový pohár, který se koná již o příštím víkendu a bude pro něj jedním z vrcholů sezóny.

Foto: Aleš Bubílek

Výsledky Silesia Bike maraton 90 km 2024:
1. Rauchfuss Marek (ČESKÁ SPOŘITELNA- ACCOLADE) 3:36:12
2. Hník Karel (D2mont – Merida) 3:40:39 + 04:27
3. Adel Filip (Superior Team) 3:40:40 + 04:28
4. Neradil Vojtěch (PSG Mechanix) 3:41:36 + 05:24
5. Bartůněk Marek (ČESKÁ SPOŘITELNA – ACCOLADE) 3:44:52 + 08:40

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY