Please enable JS

NOVINKY

Proběhlo MČR ve 24h rogainingu


4. červenec 2024 / Ski/Outdoor

Ultraběžec Ondřej Pavlů, ambasador značek LEKI a 100%, nám přiblížil, co se dělo o posledním červnovém víkendu na Broumovsku.

"O víkendu jsme se s parťákem Ondrou Skripnikem stali mistry ČR ve 24hodinovém rogainingu. Rogaining je méně známá, ale velmi tvrdá týmová disciplína kombinující prvky orienťáku, ultrarunningu a adventure racingu. Dostanete velkou mapu se zhruba 90 různě bodově ohodnocenými kontrolami a cílem je během 24 hodin posbírat co nejvíce bodů. Kudy a jak to oběhnete je čistě na vás. Kromě samotného běhu, z velké části volným terénem mimo cesty, tak musíte nepřetržitě navigovat, kontrolovat plán vůči času a případně ho za běhu upravovat, ale třeba si i obstarávat vodu a jídlo, protože se jedná o “self-supported” závod bez občerstvovacích stanic mimo centrum závodu. Po rozpáleném Broumovsku jsme nakonec naběhali celkem 120 kilometrů, nastoupali 4400 metrů a zchladili se jen ve skalním bludišti v Adršpachu.

"Vedle holí LEKI FX.One Superlight jsem velmi jsem ocenil brýle 100% Hypercraft s fotochromatickými skly, které mi v noci chránily oči (a kontaktní čočky) proti větvím a nízkému porostu v lese a ve dne na loukách chránily oči proti ostrému slunci."

"Díky týmu LSK za dlouhodobou podporu!"

Blahopřejeme ke skvělému výsledku a děkujeme za skvělou reprezentaci.

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY