Please enable JS

NOVINKY

Na Mistrovství světa v MTB maratonu v americkém Snowshoe obsadil Filip Adel 33. místo


25. září 2024 / Bike

Světový šampionát v maratonu hostilo americké horské středisko Snowshoe ležící ve výšce 1500 m n. m. Ovládli ho závodníci z disciplíny cross-country Dán Simon Andreassen před druhým Christopherem Blevinsem z USA. Bronz získal Španěl David Valero Serano, nejlepším Čechem byl 6. Martin Stošek, druhý nejlepší český výsledek zajistil Filip Adel svým 33. místem.

Trať Mistrovství světa měřila 110 km s převýšením 2 100 metrů, velká část vedla po lesních trailech, skoro polovina závodu zase vedla přes široké gravelové cesty. Závěr trati byl kopcovitý, kde rozhodovala především výkonnost. Na start se postavilo 84 jezdců z celého světa, kterým sice oproti loňsku přálo počasí, ale večer před závodem byla bouřka a trať byla i tak místy mokrá a bahnitá.

„Byla to palba hned od startu, všichni chtěli najet do úvodního singlu co nejvíc vepředu. Zůstal jsem někde kolem čtyřicátého místa, tempo bylo pořád vysoké, takže nebylo jednoduché se posouvat dopředu. Postupně jsem pár lidí ještě přeskákal a nakonec z toho bylo 33. místo v cíli. Možná jsem doufal v trochu víc, ale jel jsem celý závod svoje maximum, takže to tak asi mělo být,“ sdělil po závodě Filip Adel. „Závodit v českých barvách a reprezentovat naši zemi ve světové konkurenci je pro mě vždycky velká událost a čest.“

V Americe ještě Filip zůstává na poslední závod UCI Světového poháru v maratonu, který se jede v neděli 29. 9. v Lake Placid. Filip aktuálně v celkovém hodnocení tohoto seriálu závodů drží 11. pozici.

Celkové výsledky Mistrovství světa XCM Snowshoe USA 2024:

  1. Simon Andreassen (DEN) 4:33:08
  2. Christopher Blevins (USA) +0:10
  3. David Valerro Serano (ESP) +0:12
  4. Andreas Seewald (GER) +0:18
  5. Victor Koretzky (FR) +1:10,
  6. Martin Stošek (CZ) +3:14

  1. Filip Adel (CZ) +18:36
  2. Milan Damek (CZ) + 48:25

DNF Lubomír Petruš (CZ)

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY