Please enable JS

NOVINKY

Na Mistrovství ČR a SR v silniční cyklistice se POC neztrácí


21. červen 2024 / Bike

Po proběhnuvší časovce na Mistrovství ČR a SR v silniční cyklistice se v Jevíčku radovali i cyklisté stáje ATT Investments. Posuďte sami.

Z mistrovských časovek vydolovali jezdci ATT Investment jedno prvenství, dvě 2. a jedno 3. místo.
20.06.2024 | TZ ATT Investments / Foto: Filip Bezděk, Jan Brychta

Slovenským šampionem v U23 se před několika dny stal Matthias Schwarzbacher, který dnes v Jevíčku přidal druhé místo v Elite. Druhé místo obsadil v českém šampionátu U23 Jan Bittner a třetí v Elite Jakub Otruba.

V Jevíčku se dnes jela mistrovská časovka. Cyklisté ATT Investments nastoupili ve třech kategoriích.

V kategorii U23 se Jan Bittner umístil na 2. příčce, když na trase dlouhé 31 km dosáhl času 38:07 min., takže se jeho průměrná rychlost pohybovala jen těsně pod 50 km/hod.

„Snažil jsem se jet stále stabilní tempo. Po prvním okruhu jsem na prvního ztrácel jen 5 vteřin, pak už mi ale začalo postupně docházet. Druhé místo po tom, že jsem měl zlomenou ruku a naskočil do tréninku až v půlce května, beru jako super výsledek! Chci poděkovat celému týmu za skvělé zázemí a Michalu Bednářovi za perfektní přípravu.“

Ve slovenském šampionátu Elite startovali tři jezdci z pardubického týmu. Na 2. místě byl z 25 startujících klasifikován Matthias Schwarzbacher, před pár dny mistr Slovenska v kategorii U23, který trať dlouhou 46,5 km absolvoval za 56:47 min.

Připomeňme si, že Matthias ještě loni jezdil v kategorii juniorů. Což platí i pro Richarda Rišku, který dnes bral 8. místo. Mezi ně se vklínil třetí slovenský závodník v dresu ATT Investments a obhájce loňského titulu Matúš Štoček, který skončil na 4. místě.

V české elitní kategorii nastoupili do závodu čtyři jezdci ATT Investments z celkového počtu 14 závodníků. Nejrychlejší čas zajel Mathias Vacek z elitního týmu Lidl-Trek, druhý skončil Josef Černý z dalšího světového týmu Soudal-Quick Step a 3. místo obsadil obhájce loňského prvenství Jakub Otruba.

Hned za ním byl klasifikován Filip Řeha, 6. místo patří Danielu Turkovi a 10. Janu Kašparovi. Jakub Otruba projel 46,5 km dlouhou trasu za 54:59 min. a na 2. místo mu scházely necelé 4 vteřiny. Za Vackem, který byl zcela suverénní, zaostal o 2:08 min.

„Úplně spokojený nejsem. Bedna je pěkná, ale počítá se titul. Dal jsem do toho všechno, v závěru mi trošku došlo a mrzí mě, že to nevyšlo alespoň na druhé místo, na které chybělo jen velmi málo. Teď už se budeme soustředit na nedělní závod,“ uvedl Jakub.

Výsledky lze najít na sportsoft.cz.

 

Blahopřejeme všem jezdcům z ATT Investments k umístěním a těší nás, že jim pomohly i přilby POC Tempor.

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY