Please enable JS

NOVINKY

Jezdci Superior Teamu si z MTB Trilogy odvážejí druhé a páté místo


11. červenec 2024 / Bike

MTB Trilogy byl pro letošní rok zařazen nejen do Českého poháru v maratonu, ale také do UCI kalendáře jako kategorie S2. Možnost vyjet si UCI body přilákala na start také elitní závodníky ze zahraničí. Prim ale hráli čeští jezdci. Vítězství si po čtyřech náročných dnech v technických terénech okolí Teplic nad Metují odvezl Marek Rauchfuss (Česká Spořitelna – Accolade). Filip Adel (Superior Team) po třech druhých místech z jednotlivých etap zvítězil v té poslední. Celkově bral stříbro a na pódiu ho na páté příčce doplnil týmový kolega Jan Jobánek.

Na start se ve všech kategoriích postavilo více než 300 závodníků z deseti zemí. Pro Trilogy je typická velmi náročná trať z dílny Vény Hornycha a právě kvůli ní se na Trilogy sjíždí milovníci zážitků sahajících hluboko ke dnu fyzických, technických i psychických sil.

„Trilogy je pro mě každoroční výzva. Je to náročný nahoru a ještě víc směrem dolů. Jak se bude závod vyvíjet, naznačil už prolog. Marek Rauchfuss jel ve sjezdech takový tempo, které nebylo akceptovatelný pro nikoho. Pro mě to bylo úplně za hranou a nedokážu si představit, že bych se ho v každém sjezdu zkoušel držet, to by skončilo defektem nebo pádem. Během prologu a prvních dvou etap jsem bral druhý místo. I v poslední etapě jsme na Ráfka už ztráceli kolem dvou minut, ale po jeho chybičce ve sjezdu na Jánském Vrchu jsem ho nakonec docvaknul a třetí etapu dokázal vyhrát. Celý 4 dny jsem zvládnul bez pádu a technických problémů, navíc vyhraná poslední etapa, takže musím být spokojenej,“ zhodnotil celý etapák Filip Adel.

To Jan Jobánek se vinou technických problémů po úvodní etapě pohyboval až na hranici druhé desítky. „V první etapě jsem chyboval. V technickém sjezdu jsem prorazil plášť takovým způsobem, že mi oprava zabrala přes 20 minut. Potom jsem se pral i s motivací závod vůbec dokončit, protože jsem během opravy i slušně zmrznul. Nicméně do cíle jsem nakonec dojel, a přestože jsem považoval celkový pořadí v etapáku za ztracený, znovu se ukázala obtížnost a nepředvídatelnost závodu MTB Trilogy. V dalších etapách se prali s defekty a pády naopak soupeři a já se ve finále vytáhl až na pátou příčku. To beru ze svojí strany jako maximum možného, i s ohledem na to, že po dojezdu OBR Drásala jsem před Trilogy měl jen tři dny na odpočinek,“ vzpomenul Honza Jobánek svůj náročný program posledních dní.

Foto: Jan Brychta

Celkové výsledky MTB Trilogy 2024:
1. Rauchfuss Marek (Česká Spořitelna – Accolade) 11:09:03
2. Adel Filip (Superior Team) 11:19:46
3. Bartůněk Marek (Česká Spořitelna – Accolade) 11:46:44
4. Holland Michael (WILIER-CHAOYANG/AUT) 12:07:20
5. Jobánek Jan (Superior Team) 12:20:00

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY