Please enable JS

NOVINKY

14. místem v Lake Placid zakončil Filip Adel letošní sezónu Světového poháru


1. říjen 2024 / Bike

Týden po světovém šampionátu ve Snowshoe se nejlepší světoví MTB maratonci sešli na startu finálového závodu Světového poháru v Lake Placid. Do dějiště zimních Olympijských her z let 1932 a 1980 zavítal maratonský Světový pohár, stejně jako pohár disciplíny XCO, vůbec poprvé.

Po téměř čtyřech hodinách závodění se o vítězích rozhodovalo až ve sprintu. V něm byl nejrychlejší Němec Simon Schneller (Team Bulls), který těsně porazil českého závodníka Martina Stoška (Canyon Sidi). Filip Adel (Superior Team) závod dokončil na 14. místě, což mu zajistilo skvělou 11. pozici v celkovém hodnocení Světového poháru.

Organizátoři v Lake Placid natrasovali závod na 33km okruh, který závodníci absolvovali třikrát. Trasa vedla z velké části po širokých biatlonových tratích, kde byla spousta zatáček a krátkých stoupání. Celkově ale trať nebyla profilově ani technicky náročná, a tak se dalo čekat, že se bude jezdit ve větších skupinách. Velmi důležitá byla poziční jízda, protože na několika úsecích se najelo do kořenitých singletracků a už kolem desátého místa se trať ucpávala.

„I když jsem si o trati před závodem myslel svoje, tak nakonec za sebe můžu říct, že to bylo zábavný závodění. Ve druhém kole jsem zůstal pozičně vzadu a to mě stálo síly, které mi při nástupech na začátku třetího kola chyběly. Pak už to byl boj, ale zvládli jsme to s Lubem ještě slušně,“ nechal se po závodě slyšet Filip Adel, který si v závěrečném okruhu výrazně pomohl s Lubomírem Petrušem.

Foto: Michal Červený, Kristýna Kopecká

Výsledky SP Lake Placid 100 km 2024:

1. Simon Schneller (GER, Team Bulls) 3:57:36 hod.
2. Martin Stošek (Canyon Sidi) +0:01
3. Fabian Rabensteiner (ITA, Wilier Pirelli) +0:02
4. Nicolas Samparisi (ITA) +0:02
5. Martin Frey (GER, Singer Racing) +0:02
...
14. Filip Adel (Superior Team) +7:04

Celkové výsledky Světový pohár 2024
1. RABENSTEINER Fabian (ITA, Wilier Pirelli) 550 bodů
2. PAEZ LEON Hector Leonardo (COL, TOP RACE TEAM ASS) 430
3. SCHNELLER Simon (GER, Team Bulls) 415
4. PORRO Samuele (ITA, Wilier-Vittoria Factory) 410
5. SEEWALD Andreas (GER, Canyon Sidi Mtb Team) 405

11. ADEL Filip (CZE, Superior Team) 248

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY