Please enable JS

NOVINKY

Kästle CHCE MEDAILI Z OLYMPIÁDY V PEKINGU


8. červen 2020 / Ski/Outdoor

Vorarlberská tradiční značka podepsala smlouvy o poskytování lyžařského vybavení u dvou nejúspěšnějších alpských lyžařských národů – za podpory výrobců lyžařských bot Dalbello a Lange. Spolupráci již navázali první mužští závodníci Světového poháru – Švýcar Cedric Noger a Rakušan Mathias Graf.

Přibližně před rokem slavila značka Kästle svůj comeback ve Světovém poháru v alpském lyžování a odezva ze závodního prostředí byla značná – do sídla firmy v Hohenemsu přicházely četné žádosti od sportovců i svazů. V neposlední řadě i díky tomu, že závodnice Světového poháru Adriana Jelinkova vyhrála na lyžích Kästle obří slalom v severoamerickém NorAm Cupu a syn legendy Kästle Pirmina Zubriggena Alain se po přechodu na lyže této vorarlberské značky okamžitě postaral o sportovní senzaci.

Kästle oficiálním poskytovatelem vybavení pro Swiss Ski Pool

Po pozitivních ohlasech ze závodního světa následovala jednání se Swiss Ski Poolem. Záhy bylo jasné, že mají obě strany o spolupráci velký zájem. Kästle je v rámci Švýcarského svazu první nově přizvanou lyžařskou značkou od roku 1994. Původně firma Kästle plánovala poskytovat vybavení především dorostencům. Když ale chtěl závodník v obřím slalomu Cedric Noger lyže otestovat, bylo mu to umožněno. Cedric Noger (28), 4. v obřím slalomu v Kranjské Goře 2019, se na lyžích Kästle cítil od začátku dobře a na jeho přání ohledně vyladění lyží svaz během několika dní zareagoval. „Bylo to pro nás potvrzení pro přijetí Kästle do poolu,“ říká výkonný ředitel Swiss Ski Poolu Christian Zingg. „Tyto lyže jsou víc než jen vhodné pro závodění a profesionalita a rychlost Kästle ve výrobě lyží je pozoruhodná,“ dodává Zingg. Přechod na tuto značku těší i Cedrica Nogera: „Rodina Kästle mě přivítala s otevřenou náručí a mám velkou radost, že jsem se stal vyslancem této voralberské značky nejen ve Švýcarsku, ale i na mezinárodní scéně!“

Nová smlouva s Austria Ski Pool

Po počátečních potížích v létě 2019 v souvislosti s kauzou Liensberger se Kästle a Austria Ski Pool v minulých týdnech dohodly na nové smlouvě o poskytování lyžařského vybavení. Na lyže Kästle přešel již první závodník Rakouského lyžařského svazu se zkušenostmi ze Světového poháru Mathias Graf (24) z Dornbirnu. „Pro mě jako rodáka z Vorarlberska je velká čest být součástí comebacku tradiční značky Kästle v oblasti závodního lyžování. Rozhodující pro změnu značky byla kromě kvality lyží i geografická blízkost a profesionální servis,“ uvádí Graf.

Partnerství s výrobci lyžařských bot Dalbello a Lange

Kästle uzavřela pro svoji účast na Světovém poháru partnerství s firmou Marker poskytující lyžařské vázání a firmou Dalbello vyrábějící lyžařské boty. Nově podporuje závodníky Kästle jako druhá značka lyžařských bot i Lange.

Řediteli Clemensi Tinzlovi se značně ulevilo, že je po velmi intenzivním roce v centru pozornosti opět sport. „V současné chvíli se zaměřujeme na testování materiálu a výrobu závodních lyží v centrále firmy v Hohenems za využití odborných znalostí a zkušeností Rainera Nachbaura a jeho týmu. Naším cílem je vybudovat malý, ale kvalitní tým závodníků, přičemž splněným snem by byl zisk medaile na lyžích Kästle na olympijských hrách v Pekingu v roce 2022, čímž bychom navázali na staré časy,“ vysvětluje Tinzl.

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY